keskiviikko 28. tammikuuta 2015

97 - Joker (2012)



Tunnustan suoralta kädeltä tietäväni yhtä paljon Intialaisesta elokuvateollisuudesta kun sika satelliiteista. Ainoa fakta jonka olen poiminut vuosien saatosta kyseisistä elokuvista on että Bollywood-elokuvissa lauletaan niin maan perkeleesti aina kun on pienikin mahdollisuus lurauttaa jonkinlainen biisi johonkin väliin.

Elämme vuotta 1946 ja brittiläinen kartantekijä on saamassa koko Intian karttaa valmiiksi. Ainoa kylä jota ei ole vielä kartoitettu on pahamaineinen kylä Pagla Pur jossa sijaitsee ilmeisesti valtava hullujenhuone. Tietenkin juuri sillä hetkellä kaikki hullut karkaavat omille teilleen ja peläten omaa kohtaloaan päättää kartantekijä jättää kylän merkitsemättä mihinkään karttoihin, jättäen kylän oman onnensa nojaan.

Hulluja nuo Intialaiset
Tästä hyppäämme suoraan nykyaikaan jossa päähenkilömme Rajkumar (Akshay Kumar) tekee tutkimusta jonka avulla voitaisiin kommunikoida avaruusolioiden kanssa. Rajkumarin epäonnistumisten johdosta hän saa kuukauden aikaa löytää jonkinlaista hyötyä tutkimuksesta tai hän menettää työnsä. Valitettavasti kuitenkin Rajkumar saa puhelun jossa ilmoitetaan hänen isänsä olevan vakavasti sairas ja hänet pyydetään takaisin Intiaan kotikyläänsä. Kylä jossa Rajkumar on saanut syntymänsä on luonnollisesti pahamaineinen Pagla Pur. Löytääkö päähenkilö ratkaisun universaalille avaruusoliokääntäjälleen vai meneekö kotikylä edelle?

Elokuva on suoraan Intialainen näkemys perinteisestä hölmöläistarinasta jossa hölmöläiset kantavat säkillä valoa tupaan. Tästä esimerkkinä kohtaus jossa Rajkumarin tyttöystävä ihmettelee miestä joka roikkuu päivät pitkät katosta. Kysyessään tilanteesta hänelle vastataan vain että mies luulee olevansa lamppu eikä häntä voida laskea alas koska silloin huone olisi pimeä.

Kaikki henkilöt ovat omalla hulvattomalla tavalla jokseenkin hauskoja. Surullisinta tässä kuitenkin on se että mikäli elokuva olisi tehty Jenkeissä olisi tämä elokuva pärjännyt paljon, paljon paremmin. Voin myös tunnustaa olevani äärimmäisen yllättynyt elokuvasta positiivisesti. Naurahdin useita kertoja elokuvan aikana. En tietenkään sano Jokerin olevan hyvä elokuva mutta olen nähnyt paljon huonompiakin Hollywoodissa tuotettuja pätkiä jotka eivät korista tätä huonojen elokuvien listaa.

Kunniamainintana mainittakoon että joko Bollywood ei palkkaa rumia naisia elokuviinsa tai sitten kaikki Intialaiset naisnäyttelijät ovat järkyttävän kauniita joka teki tämän elokuvan katsomisesta erittäin nautittavaa.

Namaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti